Δήμος Χαλκιδέων

Δήμος Χαλκιδέων


     Ο Δήμος Χαλκιδέων είναι δήμος της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Ανθηδώνος, Ληλαντίων, Αυλίδος, Νέας Αρτάκης και δήμου Χαλκιδέων. Η έκταση του δήμου είναι 412.38 km2 και ο πληθυσμός του 102.223 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Έδρα του δήμου είναι η Χαλκίδα.

     Η Χαλκίδα επίσης αποτελεί πρωτεύουσα και έδρα της περιφερειακής ενότητας καθώς και το εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο του νησιού. Μια πόλη με ιστορικό παρελθόν, χτισμένη σε δεσπόζουσα θέση πάνω στη Βοιωτική και Ευβοϊκή ακτή, στο στενό του Ευρίπου.

Η ΠΕ Ευβοίας αποτελείται από τους παρακάτω δήμους:

1. Δήμος Χαλκιδέων με έδρα τη Χαλκίδα αποτελούμενος από τους πρώην δήμους α. Χαλκιδέων β. Ληλαντίων γ. Ανθηδώνος δ. Νέας Αρτάκης και ε. Αυλίδος.(στην εικόνα αριστερά με το κόκκινο)

2. Δήμος Διρφύων - Μεσσαπίων με έδρα τα Ψαχνά αποτελούμενος από τους πρώην δήμους α. Διρφύων και β. Μεσσαπίων.

3. Δήμος Ερέτριας με έδρα την Ερέτρια αποτελούμενος από τους πρώην δήμους α. Ερέτριας και β. Αμαρυνθίων.

4. Δήμος Καρύστου με έδρα την Κάρυστο αποτελούμενος από τους πρώην δήμους α. Καρύστου β. Στυρέων γ. Μαρμαρίου και την κοινότητα Καφηρέως.

5. Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού με έδρα την Ιστιαία αποτελούμενος από τους πρώην δήμους α. Ιστιαίας β. Αιδηψού γ. Αρτεμισίου δ. Ωρεών και την κοινότητα Λιχάδος.

6. Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης – Αγίας ΄Αννας με έδρατη Λίμνη Ευβοίας αποτελούμενος από τους πρώην δήμους α. Νηλέως β. Ελυμνίων και γ. Κηρέως.

7. Δήμος Κύμης - Αλιβερίου με έδρα το Αλιβέρι και ιστορική έδρα την Κύμη αποτελούμενος από τους πρώην δήμους α. Κύμης β. Κονιστρών γ. Ταμυνέων δ. Αυλώνος και ε. Δυστίων.

8. Δήμος Σκύρου, με έδρα τη Σκύρο στον οποίο δεν επέρχεται καμία μεταβολή


Δήμος Χαλκιδέων

     Ο Δήμος Χαλκιδέων που προέκυψε από την διοικητική διαίρεση του 1912 περιοριζόταν σχεδόν στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος της Χαλκίδας. Περιλάμβανε εκτός από την πόλη της Χαλκίδας, τους οικισμούς Δοκός και Λιμήν Χαλκίδας οι οποίοι καταργήθηκαν τα επόμενα χρόνια. Το 1938 συμπεριέλαβε και τον οικισμό Καράμπαμπα που βρίσκεται απέναντι από το στενό του Ευρίπου, και αποτελεί σήμερα το ηπειρωτικό τμήμα της πόλης. 

   Ο Δήμος Χαλκιδέων παρέμεινε αμετάβλητος και μετά την εφαρμογή του προγράμματος Καποδίστριας το 1999. Με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης εντάχθηκε στον νέο διευρυμένο Δήμο Χαλκιδέων μαζί με τους δήμους Ανθηδώνος, Ληλαντίων, Αυλίδας και Νέας Αρτάκης.Η ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 

ΤΟ ΡΩΜΑΙΚΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ

ΟΙ 2 ΠΥΡΓΟΙ ΣΤΟ Δ.Δ.ΜΥΤΙΚΑ

ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΑΟΥΛΗ-ΒΩΚΟΥ ΣΤΑ ΦΥΛΛΑ

ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΣΤΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΥΚΑΝΤΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΥΚΑΝΤΙ

Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ,ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΠΑΠ,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΠΑΛΑΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΠΥΡΓΟΣ ΣΤΟ Δ.Δ.ΜΥΤΙΚΑ


ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΗ

Η φυσική διαμόρφωση του εδάφους της ευρήτερης περιοχής προσφέρεται για την παραγωγή αμέτρητων αγροτικών προϊόντων, εσπεριδοδειών, αρωματικών φυτών. Βουνό, πεδιάδες και δάση είναι μόνο λίγα χαρακτηριστικά των στοιχείων που μπορείτε να απολαύσετε προιόντα μας μόνοι ή με την παρέα σας.

Περισσότερα... 

ΧΑΛΚΙΔΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Μόλις βρεθείτε στην Εύβοια θα αντιληφθείτε πως υπάρχει ένα δεσμός της γευσηγνωσίας με βάση τα ψάρια, τα όστρακα και τα μαλάκια απο τον ευβοϊκό κόλπο.Ελάτε στο πλούσιο σε υδάτινο κόσμο νησί μας για να ξεναγηθείτε,να ψαρέψετε αλλα και να δοκιμάσετε τα φρέσκα θαλάσσια προϊόντα μας.

 Περισσότερα...