Δήμος Χαλκιδέων

Αγαπητοί επισκέπτες,

               καλώς ορίσατε στο 

Ένα ταξίδι στην Εύβοια είναι μια αιώνια διαδρομή σε γεύσεις, μύθους, πλούσια εδάφη και ιστορία. Μπορείς να συναντήσεις τις ομορφιές της, να ακούσεις τη φύση της, να γευτείς τα προϊόντα της, αλλά και να νιώσεις τον αέρα της να πλημμυρίζει την ψυχή σου!Η Χαλκίδα είναι η πρωτεύουσα και ο κύριος λιμένας του νομού Εύβοιας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.Είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου με το ένα κομμάτι της να βρίσκεται στην νήσο Εύβοια και το άλλο της στην Στερεά Ελλάδα.

Η Εύβοια, το ανατολικότερο κομμάτι της Στερεάς Ελλάδας, μαζί με το νησί Σκύρος, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσον αφορά της φυσικές ομορφιές, που περιλαμβάνουν σχεδόν όλες τις κατηγορίες, και βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα. Έχει πληθώρα ωραιότατων παραλίων (110 περίπου), όρμων και κολπίσκων με καταγάλανα καθαρά νερά, τόσο στον Ευβοϊκό κόλπο, όσο και στο πανέμορφο Αιγαίο Πέλαγος.

Η ελκυστικότητα της Εύβοιας δεν εξαντλείται μόνο σε θαλασσινά τοπία. Διαθέτει ιδιαίτερα πλούσια ενδοχώρα, και οι ορεινοί της όγκοι (Δίρφυς, Όχη, Κανδήλι κλπ), τα καταπράσινα δάση της (Στενή, Πλατανιάς, Καστανόλογγος, Δελφί κλπ), τα ποτάμια της με τα θεόρατα πλατάνια, συνδυασμένα με φαράγγια σπάνιας φυσικής ομορφιάς (Δημοσάρη, Αγάλης κλπ), προσφέρουν στον επισκέπτη ευχάριστη διαμονή, με εντυπωσιακές εναλλαγές λόγω των φυσικών και πολιτιστικών πόρων που διαθέτει.

Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει αρχαιολογικά ευρήματα, οικισμούς και οχυρώσεις, αρχαίο θέατρο και ναούς, θρησκευτικά μνημεία, πύργους, φρούρια, καθώς και να επισκεφθεί αρχαιολογικά και λαογραφικά μουσεία, ενώ συγχρόνως έχει τη δυνατότητα να είναι μάρτυρας της αναβίωσης παραδοσιακών εθίμων. Γενικότερα, η Εύβοια εκτός απο τον αγροτουρισμό προσφέρεται για ανάπτυξη και για άλλων ειδικών μορφών τουρισμού όπως, οικολογικός, περιβαλλοντικός, ιαματικός,  θαλάσσιος, και συνεδριακός τουρισμός.

Η Χαλκίδα αποτελεί πρόκληση και πρόσκληση για τον καθέναν ταυτόχρονα.Χρώματα και αρώματα γεμάτη, παραμυθένιος συνδυασμός απο ποικίλες γεύσεις και εναλλαγές συναισθημάτων και αισθημάτων.Σε αυτές τις μοναδικές συνθήκες αδυνατείς να αντισταθείς στις προκλήσεις της που προσφέρει, στις διαδρομές της, στα απείρου φυσικού κάλλους τοπία και στα μονοπάτια της.Έτσι είναι ο αγροτουρισμός στην περιοχή μας! Δεμένος άρρηκτα μαζί της, κάτι ταυτόσημο με την ποιότητα, την παράδοση και τον πολιτισμό της.

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες σχετικές με τον αγροτουρισμό στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων.Θα μάθετε για το γραφείο μας που βρίσκεται στο χωριό Μύτικας από όπου μπορείτε να περάσετε και να δείτε σε πράξη όσα θα διαβάσετε εδώ.Επίσης θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τρέχοντα προγράμματα αγροτουρισμού σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.Στο τομέα των φωτογραφιών και των δραστηριοτήτων παρουσιάζουμε μια πληθώρα απο τις δραστηριότητες που προσφέρεται ο τόπος λόγω της ιδιαίτερης ποικιλομορφίας σε εδάφη.

ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΗ

Η φυσική διαμόρφωση του εδάφους της ευρήτερης περιοχής προσφέρεται για την παραγωγή αμέτρητων αγροτικών προϊόντων, εσπεριδοδειών, αρωματικών φυτών. Βουνό, πεδιάδες και δάση είναι μόνο λίγα χαρακτηριστικά των στοιχείων που μπορείτε να απολαύσετε προιόντα μας μόνοι ή με την παρέα σας.

Περισσότερα... 

ΧΑΛΚΙΔΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Μόλις βρεθείτε στην Εύβοια θα αντιληφθείτε πως υπάρχει ένα δεσμός της γευσηγνωσίας με βάση τα ψάρια, τα όστρακα και τα μαλάκια απο τον ευβοϊκό κόλπο.Ελάτε στο πλούσιο σε υδάτινο κόσμο νησί μας για να ξεναγηθείτε,να ψαρέψετε αλλα και να δοκιμάσετε τα φρέσκα θαλάσσια προϊόντα μας.

 Περισσότερα...